Wat is de salderingsregeling voor zonnepanelen?
zonne-energie

Wat is de salderingsregeling voor zonnepanelen?

Via de salderingsregeling van de overheid kunt u energie die door u is opgewekt met uw zonnepanelen, maar die u niet gebruikt terugleveren aan de energiemaatschappij. Je ontvangt hiervoor hetzelfde tarief als voor het kopen hiervan. 

Huidige salderingsregeling

Vanaf 2023 gaat de overheid de salderingsregeling afbouwen, maar het blijft nog steeds aantrekkelijk genoeg om de zonnepanelen aan te schaffen. Bij de huidige salderingsregeling wordt het energieverbruik en de door jouw opgewekte energie via zonnepanelen met elkaar verrekend (salderen). Op jaarbasis wordt er nu gekeken naar de hoeveelheid energie die je via het elektriciteitsnet hebt verbruikt en naar de hoeveelheid energie die je terug hebt geleverd aan het elektriciteitsnet. Heb je meer verbruikt dan teruggeleverd, dan betaal je alleen dit verschil. 

Salderingsregeling vanaf 2023

Vanaf januari 2023 wordt de salderingsregeling van de overheid jaarlijks afgebouwd met 9% tot 0% in 2031. Dit betekent dat je door jouw opgewekte energie die je teruglevert aan het elektriciteitsnet niet meer volledig vergoed krijgt. Heb je energie nodig via het elektriciteitsnet dan betaal je dus meer, dan als je energie teruglevert aan het elektriciteitsnet.

  

Reactie plaatsen